10 ideeën voor het verhogen van directe boekingen

Het is goed te zien dat hotels steeds vaker aandacht besteden aan het verhogen van hun directe boekingen. Aangespoord door de grote ketens, zijn ook de kleinere hotels steeds actiever in het realiseren van meer directe boekingen. Voor onze klanten zijn wij hier dagelijks mee bezig. We maakte een lijstje van 10 manieren om het aantal directe boekingen te verhogen.

 

  1. Bied meer arrangementen en speciale aanbiedingen aan op uw eigen site. Of extraatjes zoals een gratis ontbijt, gratis parkeren of een late check-out.
  2. Zorg dat je korting biedt voor langere verblijven of vroegboekkorting via de eigen website, via nieuwsbrieven of voor terugkerende gasten.
  3. Toon prijsvergelijkingen tussen uw directe kanaal en OTA’s. Leer de consument dat direct boeken altijd de beste deal oplevert.
  4. Maak gebruik van een pop-up die de gast bij het verlaten van de site erop attent maakt dat direct boeken de beste deal oplevert. Daar een extraatje of kortingscode aanbieden kan de gast nét dat zetje in de juiste richting geven.
  5. Een uniek voordeel van de eigen site is dat je direct met de gast kunt communiceren. Maak een speciale aanbieding voor ze, help ze aan het perfecte kamertype of geef alvast wat tips voor tijdens het verblijf.
  6. Als u een bar of restaurant heeft, verwen de gast dan met een gratis welkomstdrankje, een voorgerecht of dessert bij een maaltijd of korting op een flesje wijn bij het diner.
  7. Als je fietsen te huur hebt, bied deze dan met korting aan.
  8. Gratis of goedkope kaartjes voor een populaire attractie doen het altijd goed.
  9. Bied de gast de mogelijkheid zijn eigen kamer te kiezen.
  10. Waar de gast zich ook op uw website bevindt, zorg dat het glashelder is waar hij kan boeken.

OOK HILTON GAAT DE STIJD MET OTA’S AAN

Grote hotelketens hebben inmiddels de handschoen opgepakt in de strijd om boekingen met de online travel agencies. Hilton Worldwide lanceerde dit voorjaar de “Stop Clicking Around” campagne, waarbij voor directe boekingen 2-10% lagere kamerprijzen werden aangeboden dan op OTA’s, afhankelijk van de datum en hoe ver deze in de toekomst ligt.

Directe boekers krijgen ook de mogelijkheid hun verdieping en kamer te kiezen en krijgen gratis wifi en een digitale check-in. Om gebruik te maken van deze voordelen moeten gasten lid worden van het gratis HHonors loyalty programma. “Sinds we met deze campagne zijn begonnen, is de groei van ons directe kanaal verdubbeld”, zei Geraldine Calphin, Chief Marketing Officer van Hilton Worldwide.

“Er is een misvatting dat de beste prijs te vinden is bij de OTA’s. We willen dat onze klanten weten dat dat niet het geval is”.

Bovenstaande tips zijn natuurlijk slechts een paar ideeën voor het afstemmen van het aanbod op de gastwens. Er zijn nog vele andere factoren die meespelen in succesvolle direct sales. Wilt u persoonlijk advies voor uw situatie? Nodig MyBookings dan vrijblijvend eens uit voor een kop koffie!

Gratis Quick-Scan

Laat uw e-mail adres achter en ontvang een gratis customer journey quick-scan!