Lancering www.toeristin.nl: commissievrij steuntje in de rug van de Nederlandse hotelmarkt

Vandaag lanceren Pieter Bayens, MyBookings.com en Albert Kreeft, IFHG, een initiatief voor de Nederlandse hotelmarkt én de Nederlandse vakantieganger: www.toeristin.nl. Een online platform waar Nederlandse hoteliers kostenloos hun arrangementen kunnen publiceren voor Nederlanders die dit jaar vakantie in eigen land willen vieren. Er wordt direct op de website van het hotel geboekt, dus er hoeft geen commissie aan een online travel agency betaald te worden.

Na het crisis-management van de afgelopen Corona-maanden is de echte ondernemersdrift weer terug bij de hotelier. ‘We zagen onze klanten weer vooruitkijken, maar het was ons wel duidelijk dat ze een steuntje in de rug konden gebruiken’, zegt Bayens.

Iedereen is druk met het ontwikkelen van arrangementen en campagnes, omdat de verwachting is dat Nederlanders zich dit jaar massaal op de binnenlandse toerismemarkt zullen begeven. De campagne-budgetten worden hier vol voor ingezet en daarmee zijn hotels dus vooral elkaar aan het beconcurreren om hun arrangement onder de aandacht te brengen.

In de ogen van Bayens en Kreeft kon dat effectiever. Zij ontwikkelden een platform, Toerist In Nederland (www.toeristin.nl), voor hotels waarop zij kostenloos hun aanbieding onder de aandacht kunnen brengen. Vervolgens kan de consument doorklikken naar de eigen site van het hotel waardoor ook geen commissie aan OTA’s hoeft te worden afgedragen. Een win-win voor zowel de consument als het hotel.

Naast het bieden van een platform willen deze twee ondernemers werken aan de bewustwording bij de Nederlandse consument om:

  • binnenlands te boeken en
  • direct bij het hotel zelf te boeken

De hotels worden op deze wijze maximaal gesteund tijdens deze moeilijke periode. Daarnaast is het belangrijk om de consument te informeren. Juist door direct te boeken bij het hotel, komt deze bijdrage geheel ten goede aan het hotel en daarmee hun eigen verblijf. Er hoeft dan ook geen commissie aan een willekeurig online booking platform betaald te worden. Een korte uitleg over het platform is terug te vinden in de bijlage.

‘Inmiddels hebben ruim 140 hotels zich aangemeld en een groot gedeelte is inmiddels online. Het gebruik van het platform is voor alle partijen gratis is en blijft gratis! We zien het als cadeautje aan de branche in moeilijke tijden’, voegt Bayens ter afsluiting toe.

 

 

Gratis Quick-Scan

Laat uw e-mail adres achter en ontvang een gratis customer journey quick-scan!