Geef uw hotelgast géén reden om niet direct te boeken

Al jaren probeert u uw (potentiele) gasten te overtuigen toch vooral direct op uw hotelwebsite te boeken. De eerste en meest logische stap om te zetten is natuurlijk een goed aanbod te doen dat aansluit op de wensen van de gast. U probeert zo veel mogelijk argumenten aan te dragen die uw gast moeten verleiden tot het maken van een directe hotelboeking: gratis wifi, een welkomstdrankje, korting, noem het maar op. Dit levert zeker in het beginstadium resultaat op, maar er is veel meer resultaat te behalen door het hele paradigma om te draaien: probeer niet alleen te verleiden met redenen om wél te boeken, maar neem ook elke reden om níét direct te boeken weg.

 

Tijdens de zoektocht naar een hotel heeft uw gast meerdere websites bekeken, inclusief uw eigen website. Het is daarbij belangrijk dat uw eigen website voldoet aan de volgende basale eisen:

  • De website moet er visueel aantrekkelijk uitzien. Uw hotelwebsite is de uitgelezen plek om uw hotel op een unieke en overtuigende manier te presenteren.
  • Communiceer de voordelen van direct boeken: uw gast krijgt via uw eigen website de beste deal en de beste service.
  • Zorg ervoor dat alle relevante informatie beschikbaar is. Hiervoor biedt uw eigen hotelwebsite meer flexibiliteit dan uw vermelding bij OTA’s.

Veel hotels hebben dit aardig onder de knie, maar waarom raakt u dan nog zo veel gasten kwijt aan OTA’s? Dit komt doordat u de gast nog steeds redenen geeft om niet direct bij u te boeken. Wat moet u dan nog meer doen?

  • Communiceer duidelijk alle annuleringsvoorwaarden. Vertel uw gast (zoals ook de OTA’s doen) dat zij te allen tijde kunnen annuleren. Als u uw gast het gevoel geeft dat zij zelfs nadat zij bij u geboekt hebben er alsnog vanaf kunnen, neemt dat een reden om niet te boeken weg.
  • Biedt dezelfde of zelfs meer betalingsmogelijkheden dan OTA’s. Niet iedereen heeft een credit card. Zorg dat mensen op elke gewenste manier kunnen betalen of een garantie kunnen afgeven. Het argument “ik heb alleen betaalmethode X” vervalt daarmee.
  • Zorg voor een eenvoudige, snelle en heldere boekingsengine. Door het boekproces net zo simpel te maken als bij OTA’s, is ook dat geen argument meer om elders te boeken.
  • Biedt transparantie en uniformiteit. Consumenten willen uw directe aanbod vergelijken met andere plekken waar u zich aanbiedt. Faciliteer dit. Zorg dat foto’s, kamernamen, beschrijvingen, voorwaarden, etc. duidelijk en vergelijkbaar zijn over de kanalen heen. Dat schept vertrouwen en transparantie.
  • De taalbarrière: één van de krachten van OTA’s is dat zij uw hotel en het boekproces in de taal van de gast aanbieden. Doe dit zelf ook in zo veel talen als nuttig/rendabel. Door de taalbarrière te doorbreken stelt u alle gasten in staat direct bij u te boeken. Niet al uw internationale gasten spreken immers goed Engels, Duits of Nederlands, om het maar zwak uit te drukken.

Door deze aspecten goed te belichten, bent u uw hotelgast nog beter van dienst. Dat zorgt voor vertrouwen in uw hotel en vertrouwen in het maken van een directe boeking. Bovenstaande lijst is verre van uitputtend, maar biedt een goede basis om mee te beginnen. Kortom: overtuig uw gast niet om direct te boeken, maar neem alle redenen om niet direct te boeken weg!

Wilt u persoonlijk advies voor uw hotel? MyBookings specialiseert zich in (online) marketing voor hotels. Verder praten over het wegnemen van drempels? Wij zijn altijd in voor een leuk gesprek en dol op goede koffie.  

Gratis Quick-Scan

Laat uw e-mail adres achter en ontvang een gratis customer journey quick-scan!