Hogere hotel website conversie ligt voor het oprapen

Er is een reden dat sommige hospitality merken de online markt blijven domineren. Hoe doen ze dat?! Hogere conversie is ook voor jouw hotel bereikbaar. 

1. ZE GEVEN VOORAF IETS WEG

Onderzoek toont aan dat mensen meer geneigd zijn iets voor jou te doen, wanneer je eerst iets voor hen hebt gedaan. In marketing en de psychologie heet dit ‘wederkerigheid’: het principe van geven en nemen. Als je vooraf iets weggeeft dat voor de (potentiele) gast van waarde is, creëer je bij de gast een onderbewust verlangen en verplichting iets terug te geven. Grote hospitality merken hebben deze techniek van wederkerigheid al goed onder de knie en passen dit op grote schaal toe om hun bereik en conversie te vergroten.

Booking.com belooft exclusieve “geheime deals en specials” die nooit op de reguliere site gepubliceerd worden, in ruil voor het e-mail adres van de gast. TripAdvisor doet iets soortgelijks, door hun websitebezoekers “gratis slimme reistips” aan te bieden wanneer ze zich inschrijven voor de nieuwsbrief. Later kunnen ze via deze verzamelde mailing lijsten de klant weer aanbiedingen doen, waardoor die éénmalige bezoeker uiteindelijk een stap dichterbij een boeking komt.

Zet wederkerigheid in voor je eigen hotel door het aanbieden van:

 • Lokale tips voor het authentiek ontdekken van de bestemming. Dit laat zien dat je de gast graag onderdompelt in een gave unieke ervaring in plaats van het aanraden van steeds maar weer dezelfde toeristische trekpleisters.
 • Een gratis of afgeprijsd extraatje bij hun eerste reservering, zoals gratis parkeren, een welkomstdrankje of korting op een bezienswaardigheid.
 • Exclusieve aanbiedingen die alleen worden gegeven aan degene die zijn e-mail adres achterlaat. Bedenk hierbij wel: het moet waardevol en relevant zijn voor de gast en zijn boeking. Verwacht niet dat dit werkt als je ze iets onzinnigs of triviaals aanbiedt, zoals een kortingsbon voor een broodjeszaak die in een buitenwijk aan de andere kant van de stad zit.

2. ZIJ ZIJN DE EXPERTS

Van nature zijn mensen geneigd opdrachten uit te voeren en mensen met autoriteit te respecteren, of dat nu een expert is die een product aanraadt, een dokter die medicijnen voorschrijft of een professor die les geeft. Hoe je dit inzet om mensen een kamer te laten boeken?

Bewijs dat je meer bent dan zomaar een dure hotelkamer. Laat zien dat je de ideale uitvalsbasis bent voor die een complete, lokale ervaring. Dit betekent dat je authentieke kennis moet delen en laten zien dat het hotel een integraal onderdeel is van zijn eigen omgeving. Dat je meer bent dan gewoon een bedrijf dat winst wil maken. Immers, wie worden er gezien als experts tijdens het reizen? Juist, de locals.

Zorg dat de bediening weet wat de écht leuke plekken zijn om te borrelen, al kost dat je zelf op korte termijn misschien wat baromzet. Of wijs iemand van de receptie aan die wordt neergezet als dé shop-expert.

3. ZE ZIJN SYMPATHIEK

De laatste komt rechtstreeks uit de Sales 101. Mensen kopen van mensen die ze aardig vinden. Maar veel hotels proberen mensen alleen maar te overtuigen met hun feitelijke kamer, de faciliteiten en het restaurant.

Zo zorg je ervoor dat gasten je oprecht mogen en op je reageren:

 • Spreek hun taal
  Bestaan je gasten uit families die vakantieherinneringen willen creëren? Gebruik dan geen hip en trendy taalgebruik. Schrijf je tekst alsof je zelf een ouder bent. Richt je je op millennials? Kap daar dan direct mee.  Weet wie je gasten zijn, hoe ze praten, werken, leven en word één van hen.
 • Deel je verhaal (of nog beter: het verhaal van de medewerkers)
  Gasten houden ervan om een band te hebben met de locals of de bestemming. Dus als je een interessant verhaal hebt om te vertellen, vertel het dan! Op de plek van Hotel de l’Europe bijvoorbeeld, stonden in de 14e eeuw Amsterdamse verdedigingswerken. De halfronde vorm hiervan is nog steeds terug te zien in de gevelwand.
 • Fotorealisme
  Veel te vaak komen we nog hotels tegen waarbij er te weinig foto’s worden getoond, die ook nog eens van slechte kwaliteit zijn. Aan de andere kant van het spectrum zien we dat alleen de mooiste kamers gefotografeerd worden. Het gaat juist om een complete, authentieke blik op de plek waar je terecht komt. Ze willen terecht komen op een plek waar ze zich thuis voelen. Dat doe je door de waarheid te tonen in prachtige beelden.
 • Als laatst… Maak gasten aan het lachen!
  Humor is aanstekelijk. Gebruik het. Punt.

MyBookings specialiseert zich in (online) marketing voor hotels en kan u helpen deze conversieverhoging in de praktijk te brengen. Wij zijn altijd in voor een leuk gesprek en dol op goede koffie. 

Gratis Quick-Scan

Laat uw e-mail adres achter en ontvang een gratis customer journey quick-scan!